Uitlaat-iconUitlaat lek? Vervangen!

Uitlaat aan vervanging toe?

Laat een defecte uitlaat of delen ervan direct vervangen bij Autoservice Luikens Stadskanaal. Niet alleen voor uw eigen veiligheid en rijcomfort, maar ook voor uw omgeving. En, om APK goedgekeurd te worden, moet de uitlaat in goede staat zijn.

Beperkte levensduur

Een uitlaat heeft een beperkte levensduur. Niet verwonderlijk voor een onderdeel dat dagelijks bloot staat aan grote temperatuurverschillen, vocht en trillingen. Bovendien raakt de katalysator na verloop van tijd verstopt en verliest zijn werking. Gevolg: de motor gaat in de noodloop. Uw auto gaat niet harder dan ca. 50 km.

Functie van de uitlaat

De uitlaat voorkomt geluidshinder door het lawaai van de motor te dempen. Hij verbetert de prestaties van de motor door de juiste tegendruk te bieden en vermindert de milieubelasting door via een chemische reactie schadelijke stoffen in onschadelijke om te zetten.

Om deze taken naar behoren te kunnen vervullen is het belangrijk dat het uitlaatsysteem nauwkeurig volgens fabrieksspecificaties is samengesteld.

Zekere keus, ook voor de uitlaat

Als u een uitlaat bij Autoservice Luikens Stadskanaal laat monteren weet u voor 100% zeker dat deze uitlaat aan alle voorwaarden voldoet om optimaal te functioneren.