Schokbrekers-iconSchokbrekers vervangen

Wat doen schokbrekers?

Wist u dat de schokdempers één van de belangrijkste onderdelen van het rijwerk van uw auto zijn? Zij bepalen de wegligging en de remweg van uw auto door schokken op te vangen zonder dat de banden het contact met de weg verliezen.

Ook uw auto is uitgerust met schokbrekers. Schokdempers zijn belangrijk voor het opvangen van krachten bij het remmen, en zorgen voor een maximaal wegcontact van de auto. Als een wiel in een gat in de weg omhoog komt zorgt de schokbreker er voor dat het wiel het contact met het wegdek behoudt.

Schokbrekers vervangen

Het vervangen van een schokbreker is een nauwkeurige reparatie. De schokbreker maakt deel uit van de wielophanging waartoe ook de hoofdveer, veerpootlagers en beschermhoezen behoren. Bij het niet goed werken van de dempers gaat de auto deinen verliest het wegcontact. Waarmee de veiligheid van uwzelf en de auto in het geding komt.

U merkt niet direct dat schokbrekers slijten. Toch word de werking minder en de remweg langer. Met een APK en onderhoudsbeurt worden de schokbrekers gecontroleerd. Laat ze controleren door Autoservice Luikens Stadskanaal als specialist. Indien schokdempers versleten zijn merkt u dat vooral als u auto blijft naveren bij het tot stilstand komen.